Jūrmalas pilsētas Policijas pārvalde krimināllietas par uzņēmēja Igora Kobliņeca slepkavības mēģinājumu ietvaros noskaidrojusi, ka īsziņas, kurās viņam tika draudēts, sūtījusi uzņēmēja bijusī draudzene.
Īsziņa no mobilā telefona, kurā bijusi ievietota priekšapmaksas sarunu karte "Zelta zivtiņa", Kobliņecam sūtīta naktī no 6. uz 7.martu. Kā noskaidrots sievietes nopratināšanas laikā, īsziņa sūtīta ar mērķi atrasts draugus, ar kuriem kopā pavadīt 8.martu.

Pēc policijas domām, īsziņas saturu nevar uzskatīt kā reālus draudus Kobliņecam, bet gan kā neizdevušos joku. Pēc paša Kobliņeca iepriekš stāstītā, naktī uz 7.martu uz viņa mobilo telefonu atsūtīta īsziņa, kurā izteikti draudi, kā arī norādīts, ka draudētājiem ir zināms, kur stāv viņa jahta, kāda ir viņa automašīna. Bijušas arī citas norādes, kas liecinājušas, ka draudētājiem ir labi zināms uzņēmēja dzīvesveids un vietas, kurās viņš mēdz uzturēties.

7.martā Kobliņecs par viņam izteiktajiem draudiem uzrakstījis iesniegumu Organizētās noziedzības un korupcijas pakarošanas birojam (ONKAB). Pēc iesniegumu uzrakstīšanas, uz viņa mobilo telefonu no tā paša "draudētājtelefona" atkal esot pienākusi īsziņa, kurā bijis norādīts, ka sūtītājiem ir zināms par Kobliņeca iesniegumu ONKAB. Uzbrukums Kobliņecam notika 8.martā. Uz viņa džipu tika raidīti divi šāvieni.

Kā jau ziņots, Jūrmalas pilsētas Policijas pārvaldes darbinieki, izmeklējot krimināllietu, kas par krāpšanu lielos apmēros ierosināta pret pašu Kobliņecu, vakar aizturēja uzņēmēju un bijušo jahtkluba "Vikings" grāmatvedi. Krimināllieta ierosināta par krāpšanu, kas veikta, iegūstot savā īpašumā jahtkluba ēkas, zemi un mantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!