Rīgas apgabaltiesa piektdien noraidīja par miljonāru uzskatītā krāpšanā saistībā ar jahtklubu "Vikings" aizdomās turētā uzņēmēja Igora Kobliņeca sūdzību par apcietinājuma piemērošanu.
Jūrmalas policija ceturtdien vakarā lūdza prokuratūru uzsākt pret Kobliņecu un viņa grāmatvedi Irinu Grigorjevu kriminālvajāšanu par krāpšanu saistībā ar jahtklubu "Vikings".

Jūrmalas policija Kobliņecu un viņa grāmatvedi aizturēja uz aizdomu pamata par krāpniecību saistībā ar jahtkluba "Vikings" privatizāciju, kurā Kobliņecu vainoja viņa biznesa partneri, arī par miljonāriem uzskatītie uzņēmēji Vasīlijs Meļņiks un Ēriks Kaža. Tiesa viņam piemēroja apcietinājumu līdz apsūdzības uzrādīšanai, savukārt Grigorjevai piemērota policijas uzraudzība.

Kobliņecs plašāku slavu ieguva pēc uzbrukuma viņa vadītajam džipam Jūrmalā šā gada sākumā. Toreiz Kobliņecs necieta, taču apgalvoja, ka viņam jau ilgāku laiku kāds seko. Uzņēmējs šī uzbrukuma organizēšanā tur aizdomās cilvēkus, ar kuriem viņam ir kopīgs bizness - Meļņiku un Kažu. Biznesa partneri viņam pārmeta negodīgu rīcību saistībā ar jahtkluba privatizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!