Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki konfiscējuši 50 ar šī gada futbola pasaules čempionāta logo "FIFA World Cup" viltojumu marķētas bumbas, bet par mēģinājumu ievest viltotās preces juridiskajai personai uzlikts 500 latu sods.
Šī gada 31.maijā Silenes muitas kontroles punktu virzienā no Latvijas uz Baltkrieviju šķērsoja kādas juridiskas personas pārstāvja vadīta automašīna ar sporta preču kravu 2154,70 latu vērtībā,portālu "Delfi" informēja VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga.

Kravas padziļinātās kontroles laikā muitniekiem radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem. Lai pārbaudītu, vai kravā esošo bumbu marķējumi - "FIFA World Cup" un "Disney" – ir viltojumi, preču zīmju ekspertiem tika nosūtītas preču paraugu fotogrāfijas.

Saņemtais preču zīmju ekspertu atzinums liecina, ka 50 ar preču zīmi "FIFA World Cup" marķētās bumbas ir viltota prece un nav izlaižama brīvam apgrozījumam.

Savukārt kravā esošās 2412 piepūšamās ar preču zīmi "Disney" marķētās bumbas netika atzītas par kontrafaktām jeb viltotām precēm (preču zīmju ekspertu atzinums apliecināja, ka netiek pārkāptas konkrētās preču zīmes intelektuālā īpašuma tiesības), tādejādi tās pēc ekspertu atzinuma saņemšanas tika atdotas kravas īpašniekam.

Par konstatēto pārkāpumu juridiskajai personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par 500 latu naudas soda piemērošanu un viltoto preču konfiskāciju.

Viltoto sporta preču aptuvenā vērtība ir 112 lati. Konfiscētās futbola bumbas pašlaik atrodas Silenes muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, kur tās paliks līdz brīdim, kad Valstij piekritīgās mantas realizācijas komisija un preču zīmes īpašnieks vai pārstāvis lems par to iznīcināšanu atbilstoši Latvijas likumdošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!