Silenes robežkontroles punktā pirmdien kontrabandists mēģināja aizmukt no robežsargiem, taču noķerts un pie viņa atrastas nelegālās cigaretes 1200 latu vērtībā, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Foto galerija

Robežsargi pēc Kriminālizmeklēšanas dienesta sniegtās informācijas apturēja kādu Latvijā iebraucošu Latvijas pilsoni ar automašīnu "Chrysler 300M". Pirms automašīnas pārbaudes tās vadītājs, 1959.gadā dzimušais vīrietis iedarbināja savu auto un strauji ar lielu ātrumu pa ceļu Braslava – Daugavpils metās bēgt.

Robežsargi nekavējoties uzsāka automašīnas vajāšanu. Bēglis aizturēts aptuveni 37 kilometrus no bēgšanas vietas, Lausesas pagastā pie kādas viensētas.

Automašīnas apskates laikā robežsargi vairākos automašīnā ierīkotos slēpņos atklāja 16 600 cigaretes "Magnat" un 9000 cigaretes "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 1200 latu vērtībā.

Vīrietis kontrabandas cigaretes mēģina nelikumīgi pārvietot pāri valsts robežai jau atkārtoti. Līdz šim viņš sodīts administratīvi, bet šoreiz sākts kriminālprocess par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijā, apejot muitas kontroli, un 1959.gadā dzimušajam vīrietim nu jau draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods līdz simts minimālajām mēnešalgām un, iespējams, arī mantas konfiskācija.

Turklāt par neveiksmīgo bēgšanas mēģinājumu personai sastādīts arī administratīvā pārkāpuma protokols, un tagad par to, kādu sodu piemērot vīrietim, kurš nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām, lems tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!