Rīgas policijai aizdomās par krāpšanu sevišķi lielā apmērā ir izdevies aizturēt trīs cilvēku grupējumu, pie kuriem arī atrasts un atsavināts liels daudzums ieroču un munīcijas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka aizturētie iepriekš nav bijuši tiesāti, un viņu vidū ir arī viena sieviete. Sankcionētu kratīšanu laikā aizturēto dzīves vietās ir atrasti četri medību šaujamieroči, trīs zobeni, viens kaujas ierocis, desmit iepakojumu trotila, patronas automātam, detonatori un granātas.

Grupējums aizturēts novembra beigās. Lai gan policija lūdza Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai aizturētajiem kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, tiesa lēma citādi un uzskatīja, ka šos iepriekš vēl nesodītos cilvēkus nevajadzētu turēt apcietinājumā.

Banda aizturēta saistībā ar veiktu krāpšanu pagājušā gada oktobrī, kad trijotne - 1982.gadā dzimusi sieviete un 1963. un 1973.gadā dzimuši vīrieši -, sevi pārstāvot kā firmu, devās pie cita uzņēmuma, kas nodarbojas ar dažādas celtniecības tehnikas un instrumentu īri. Tika noslēgts līgums, kas, kā vēlāk izrādījās, bija fiktīvs un gatavots, izmantojot viltotu pasi. Līgums starp abām firmām tika noslēgts pērn 23.oktobrī par tehnikas īri. Līguma summa bija aptuveni 25 000 latu.

Pēc pāris mēnešiem, kad firma nebija saņēmusi nekādu naudu par tehnikas izmantošanu, uzņēmuma pārstāvji devās uz vietu, kur bija paredzēts šo tehniku izmantot. Norādītajā adresē nebija ne tehnikas, ne firmas, tādēļ apkrāptie uzņēmēji vērsās ar iesniegumu policijā.

Uzsākot izmeklēšanu, noskaidrojās, ka noslēgtais līgums ir fiktīvs, un jau sākotnēji vienīgais mērķis bijis veikt krāpšanu. Pēc kāda laika policijai izdevās noskaidrot iespējamās aizdomās turamās personas, un pirmā no šīs bandas 25.novembrī tika aizturēta gados jaunā sieviete. Nākamajā dienā, piesaistot specvienību "Omega", aizturēja arī abus pārējos grupējuma dalībniekus. "Omegu" bijis nepieciešams piesaistīt, jo bija informācija, ka vīrieši varētu būt bruņoti.

Policijā notiek izmeklēšana, bet izkrāptā tehnika vēl nav atrasta. Policija pieļauj, ka tā varētu būt jau pārdota, taču tas viss tiks noskaidrots izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!