Foto: LETA

Pieciem no septiņiem krimināllietā par zādzību no naftas vada Bauskas rajonā apsūdzētajiem prokurors pieprasījis reālu brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz astoņiem gadiem, informēja Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā.

Oļegam Arsentjevam apsūdzības uzturētājs pieprasījis astoņu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, Igoram Arsentjevam - brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un vienu mēnesi ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, bet Vitālijam Šaļcam - brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un vienu mēnesi ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Andrim Ruseckim un Ruslanam Fedorenokam prokurors pieprasījis piecu gadu cietumsodus ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem, bet Ģirtam Bušam un Aigaram Megrim - brīvības atņemšanu uz trim gadiem nosacīti ar mantas konfiskāciju un pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Lietas skatīšanu tiesa turpinās 23.jūlijā, kad apsūdzētajiem tiks dots pēdējais vārds.

Kā ziņots, šajā lietā astoņas personas apsūdzētas par atkārtotu tīšu augsta spiediena maģistrālā naftas produktu vada bojāšanu un svešas kustamas mantas slepenu nolaupīšanu (zādzību) lielā apmērā, organizētā grupā, zādzību no glabātavas. Viens no apsūdzētajiem - Jānis Puķe - miris.

2006.gada oktobrī Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) 2.biroja darbinieki aizdomās par tīšu naftas vada Polocka-Ventspils bojāšanu, dīzeļdegvielas zādzībām un realizēšanu aizturēja trīs vīriešus. Pārbaudes laikā policijas darbinieki atrada un atsavināja aptuveni 53 628 litrus dīzeļdegvielas.

2006.gada 14.oktobrī Bauskas rajonā, Gailīšu pagastā, kādā teritorijā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes ONAP 2.biroja darbinieki operatīvo pasākumu kompleksa laikā konstatēja nelegālu pieslēgumu naftas vadam Polocka-Ventspils, kas bija izveidots, izmantojot aptuveni trīs kilometrus garu atzaru. Dīzeļdegviela tika sūknēta cisternā, kas atradās kāda uzņēmuma teritorijā esošā angārā. No cisternas degviela tālāk tika pārsūknēta automašīnā.

Aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturētas trīs personas - 1975.gadā dzimis vīrietis, 1972.gadā dzimis vīrietis, abi minētie vīrieši jau agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā, un 1975.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk trīs reizes sodīts par zādzībām.

Policijas darbinieku rīcībā esošā informācija liecināja, ka pretlikumīgā ceļā iegūtā degviela tālāk tikusi realizēta dažādiem uzņēmumiem un privātpersonām par salīdzinoši zemākām cenām, nekā tās ir degvielas tirgū.

Par minēto faktu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas "Par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par narkotisko, psihotropo, stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, šaujamieroču vai munīcijas zādzību", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!