Foto: Saeimas administrācija

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūra lēmusi kriminālprocesu pret aizdomās turēto 12.Saeimas deputāti Regīnu Ločmeli – Luņovu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas izdalīt atsevišķā lietvedībā un nosūtīt Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

16.aprīlī prokuratūra no VID kriminālvajāšanas sākšanai saņēma kriminālprocesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu attiecībā pret 33 aizdomās turētajiem. Prokuratūra kriminālprocesā konstatējusi nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams sākt kriminālvajāšanu pret divām personām, tostarp aizdomās turēto Ločmeli - Luņovu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā, skaidro Ģenerālprokuratūra.

Līdz ar to kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā un tiks nosūtīts VID Finanšu policijas pārvaldei.

No VID saņemtajā kriminālprocesā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās turētas 22 uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808 eiro.

Pret pārējām personām prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu.

"Delfi" jau ziņoja, ka Ločmele-Luņova nolēmusi nolikt Saeimas deputāta mandātu.

To viņa paziņojusi savā "Facebook" kontā, atzīstot, ka šis lēmums nav viegls. Pēdējie notikumi liek pieņemt šādu lēmumu, un tas ietekmēs partijas "Saskaņa" frakcijas darbu atlikušajā Saeimas pilnvaru laikā, bet, jo īpaši, darbu tuvākajos mēnešos, skaidro deputāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!