Prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodots kriminālprocess, kurā par kāda vīrieša slepkavību un saciršanu gabalos apsūdzēti divi vīrieši, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Linda Neimane Zobena.

Pērn 3.martā policija saņēma informāciju par kāda 1946.gadā dzimuša vīrieša pazušanu. Tika uzsākta bezvēsts pazudušās personas meklēšana. Vēlāk, laika posmā no aprīļa līdz jūlijam, Juglas Baltezera kanālā tika atrastas sadalītas cilvēka mirstīgo atlieku daļas. Policija uzsāka kriminālprocesu un izmeklēšanā noskaidroja, ka dažādās vietās un laikā atrastās ķermeņa daļas ir bezvēsts pazudušā 1946.gadā dzimušā vīrieša mirstīgās atliekas.

27.augustā policija aizdomās par 1946.gadā dzimušā vīrieša slepkavību aizturēja slepkavības organizatoru – 1957.gadā dzimušu vīrieti.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka noziegums izdarīts personu grupā, un bezvēsts pazudušo vīrieti ir noslepkavojis agrāk vairakkārt sodīts 1948. gadā dzimis recidīvists. Vīrietis kopš 2009.gada janvāra jau atrodas apcietinājumā aizdomās par 2008.gada oktobrī izdarītu 1989.gadā dzimušas sievietes slepkavību. Tika aizturēts un apcietināts arī nozieguma pasūtītājs.

Policijas darbinieki noskaidrojuši, ka visa šī nozieguma pamatā ir bijusi mantkārība, jo bija nepieciešams atbrīvot dzīvokli mājā, kas bija paredzēta pārdošanai.

Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos paredzēts sods - mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!