Foto: LETA

Prokuratūrai nodota tā dēvētā "Elkor" krimināllieta, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu SIA "ETG" tirdzniecības vietās – veikalos "Elkor". Konstatēts, ka četras uzņēmuma amatpersonas veikušas nelikumīgas grāmatvedības darbības, lai izvairītos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Kriminālprocess nosūtīts Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret četrām uzņēmuma amatpersonām.

Policija atgādina, ka kriminālprocess uzsākts 2010. gada novembrī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpumiem, kas radījuši būtisku kaitējumu valstij.

Izmeklēšanā konstatēts, ka pārkāpumi notikuši divās SIA "ETG" tirdzniecības vietās laika posmā no 2009. gada 1. novembra. Uzņēmuma personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās pārkāpusi grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumus, samazinot uzņēmuma faktiskos ienākumus ar mērķi iegūt neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus un izvairīties no nodokļu nomaksas, uzskata policijā.

Kriminālprocesā policija veikusi kratīšanas tirdzniecības tīkla "Elkor" veikalos un birojā, konfiscējot lietiskos pierādījumus – datorus un dokumentus.

Krimināllikums par izdarītajiem pārkāpumiem paredz iespēju piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, piespiedu darbu, naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem.

Uzņēmums ir informēts par Valsts policijas lēmumu kriminālprocesu par SIA "ETG" veiktām nelikumīgām darbībām, lai izvairītos no nodokļu nomaksas, nosūtīt Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

SIA "ETG" uzskata, ka uzņēmums nav veicis pretlikumīgas darbības un minētajos pārkāpumos nav vainīgs. "Izmeklēšanas procesa laikā esam sadarbojušies ar likumsargājošajām iestādēm un turpināsim to darīt. Vienlaikus, vajadzības gadījumā esam gatavi aizstāvēt savas un savu darbinieku intereses tiesas ceļā," teikts uzņēmuma paziņojuma medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!