Foto: Valsts policija

9. maijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības apkarošanas nodaļas policisti kopā ar Jēkabpils iecirkņa darbiniekiem aizturējuši vīrieti un sievieti par akcizēto preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielā apmērā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Kopumā policisti atsavinājuši 156 540 nelegālu cigarešu ar Baltkrievijas un Kazahstānas akcīzes markām.

Sankcionētā kratīšanā vienā no nekustamiem īpašumiem Krustpils novadā policisti atsavinājuši cigaretes "Rothmans", "NZ Gold", "Winston Blue", "Bond", "Camel Compact", "NZ8", "Premjer" un "Fest". Sankcionētā kratīšanā Jēkabpilī automašīnā atsavinātas cigaretes "Camel Compact", "Rothmans", "NZ Gold", "Premjer", "Winston Blue" un "NZ8".

Kriminālprocesā abiem aizturētajiem piemērots aizdomās turētā statusu un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Abas personas iepriekš nav tiesātas.

Kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu apirti vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!