Otrdien Kuldīgā izcēlās ugunsgrēks neapdzīvotas ēkas jumtā, portālu „Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere. Uguns plosījās 750 kvadrātmetru platībā, pārejot arī uz blakus esošajām ēkām.

Ap pulksten 21:59 VUGD saņēma izsaukumu uz pilsētas centru, kur pēc sākotnējās informācijas deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu Baznīcas ielā deg neapdzīvotas ēkas jumts. Tā kā uguns strauji izplatījās uz apkārtējām mājām, izsaukti papildspēki un ar policistu palīdzību sākta cilvēku evakuācija.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās Kuldīgas daļas, Skrundas un Alsungas posteņa, kā arī Liepājas 1.daļas Aizputes posteņa auto cisternas. No brīvajām maiņām tika izsaukts Kuldīgas daļas personālsastāvs, kas strādāja ar trijām rezerves autocisternām, informē Vetere.

Ugunsgrēks strauji izplatījās, dega neapdzīvota ēka 450 kvadrātmetru platībā, kā arī blakus esošā trīsstāvu koka ēkas bēniņi 200 kvadrātmetru, vienstāvu ēkas jumts 60 kvadrātmetru un divstāvu ēkas jumts 15 kvadrātmetru platībā. Kopējā ugunsgrēka platība sasniedza 750 kvadrātmetru platību.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka nebija pietiekams ūdens daudzums – ūdens tika ņemts gan no hidranta, gan no 100 metrus attālās Alekšupītes, gan piegādāts ar pievešanu. Tāpat arī ugunsgrēka dzēšanas sākumposmā trūka tehnikas un cilvēkresursi. Vetere norada, ka ugunsgrēka lokalizēšanu apgrūtināja arī tas, ka ugunsgrēks izcēlies vecpilsētas blīvajā apbūvē, kur ēkas atrodas cieši viena pie otras un starp tām nav izveidotas ugunsdrošas sienas.

Ugunsgrēka iemeslus un apstākļus noskaidro policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!