Foto: Valsts policija

Piektdien, 9. jūnijā, policisti Kuldīgas novadā konfiscējuši nelegālo alkoholu, bet iepriekš – kontrabandas cigaretes, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Piektdien Kuldīgas novadā kāda vīrieša dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras ietvaros izņemta gāzes pistole, patronas un 276 litri kandžas, kas sadalīta pa divu un 2,5 litru tilpuma plastmasas pudelēm. Šobrīd turpinās izmeklēšanas darbs un tiek lemts par kriminālprocesa uzsākšanu.

Savukārt 28. maijā administratīvās apskates laikā likumsargi pie kādas personas konstatēja cigaretes, tabaku un cigarešu izgatavošanas iekārtu. Kopumā no vīrieša dzīvesvietas tika izņemtas gandrīz 100 paciņas cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, vairāki kilogrami tabakas un iekārta cigarešu izgatavošanai. Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā, atzīmē Šeršņova.

Informācija par šīm personām tika iegūta operatīvās darbības rezultātā, taču nereti kārtības sargi saņem informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām no Kuldīgas un apkārtnes iedzīvotājiem, par ko VP izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz uzticības tālruni 67075444. Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un VP mājaslapā, atzīmējot kartē vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!