Foto: LETA
Policisti otrdien Kurzemē aizturējuši ceturto kukuļdevēju, kas šajā gadā mēģinājis "atpirkties" no policijas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

30. maijā ap pulksten 6:20 Ventspilī, Siguldas ielā, 1970. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Volkswagen", uzbrauca ceļa norobežojošai barjerai, bojājot to. Negadījumā cietušo nav, taču vīrietis transportlīdzekli vadījis alkoholisko dzērienu ietekmē.

Vīrietis atteicies no alkohola pārbaudes un vēlējies, lai arī Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki uz faktu, ka viņš ir alkohola reibumā, "piever acis", tāpēc piedāvāja likumsargiem kukuli – 400 eiro.

Likumsargi vīrieti veduši uz medicīnas iestādi, lai noteiktu alkohola koncentrāciju asinīs, taču arī tad viņš nav rimies un piedāvājis naudu. Nonākot medicīnas iestādē, autovadītājs tomēr piekrita nodot analīzes.

Par ceļu satiksmes negadījumu ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrēšanas protokols, taču par kukuļdošanas faktu – uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, informē VP.

Pirmais autovadītājs – kukuļdevējs Kurzemē šogad aizturēts Talsos. Viņš policistiem piedāvāja kukuli 20 eiro apmērā, otrais šogad aizturēts Grobiņas novadā, bet trešais – Saldus novadā un abos gadījumos transportlīdzekļu vadītāji piedāvāja likumsargiem kukuli 50 eiro apmērā, ziņo VP.

Visi transportlīdzekļu vadītāji tika apturēti par ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!