Bijušais drošībnieks Edgars Gulbis, kuru apsūdz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanā un krāpšanā, atzinies automašīnas "VW Jetta" zādzībā, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".
Laikraksta rīcībā esošās ziņas liecina, ka viņš atzinies, ka nozadzis un pārvietojis automašīnu "VW Jetta". Minētais auto figurē vienā epizodē, kad pērn ar šo auto pie Vaškeviča darbavietas mēģināts dedzināt amatpersonai piederošo "Subaru Impreza". Gulbja advokāts Aleksandrs Ogurcovs laikrakstam norādījis, ka bijušais drošībnieks savu vainu atzinis tikai tādēļ, ka viņu sita.

Laikraksta rīcībā esošā ārstu izziņa liecina, ka uz Gulbja ķermeņa konstatētas sitiena pēdas. Klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" ārstu izziņas, kas ir laikraksta rīcībā, liecina, ka Gulbim sasita mugura un krūškurvis. Militārajā medicīnas centrā Gulbim veikta arī asins un urīna analīze, jo viņa draudzene apgalvojusi, ka vīrietim iebarotas narkotikas. Pagaidām šo analīžu rezultāti nav zināmi.

Gulbis, kuram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, atrodas Olaines cietuma slimnīcā. Viņš ārstējas pēc mīklainā lēciena no salu tilta 26.septembrī.

Jau ziņots, ka aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu aizturētais Gulbis, pagaidām mīklainos apstākļos, uz Salu tilta Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā. No Daugavas vīrieti izvilkuši glābšanas dienesta darbinieki. Viņš ar smagām traumām nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā. Saistībā ar notikušo premjers bija izsaucis pie sevis iekšlietu ministru un drošības dienestu pārstāvjus. Savukārt Gulbja draudzene apgalvo, ka viņš apcietināšanas laikā ticis spīdzināts.

Gulbis tobrīd aizturēts saistībā ar kriminālprocesu par krāpšanu. Laikraksta "Diena" rīcībā esošā informācija liecina, ka Gulbis varētu būs iesaistīts lietā, kurā uz viltotas valsts institūcijas izziņas pamata, saņemot vairāku desmitu tūkstošu latu naudas summu, kādai sievietei solīts no apcietinājuma izpestīt viņas draugu narkodīleri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!