Foto: Shutterstock

15. jūlijā Valsts policijas (VP) likumsargi sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem par vairāku smagu mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu Ludzas novada Malnavas pagastā aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja VP.

Aizturētais ir izdarījis vairākus smagus mantiska rakstura noziedzīgus nodarījumus Kārsavas pilsētā un tās apkārtnē.

Veicot izmeklēšanu, atklāti vismaz astoņi kriminālprocesi, kas bija uzsākti pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas, par zādzības izdarīšanu ar iekļūšanu.

Veicot izmeklēšanu, tika atrastas un izņemtas nozagtās mantas. Vīrietis tika aizturēts Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā, un viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Vīrietis iepriekš bija sodīts par mantiska rakstura noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu Krievijā un izcietis brīvības atņemšanas sodu.

Par izdarītajiem noziegumiem vīrietim draud atbildība pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas, proti par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!