Foto: Pašvaldības policija

Šonedēļ Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki izņēma gandrīz 300 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām un aizturēja arī organizētās noziedzīgās grupas dalībnieku un tās līderi. Uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

15. septembrī VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, pēc operatīvās informācijas iegūšanas, konstatēja, ka vilciena vagonā tiek pārvadātas cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Kopā tika izņemtas 115 200 "Premier" markas cigaretes. Turpat uz vietas tika aizturēta aizdomās turamā persona, kura, pamanot policijas darbiniekus, izlēca no vilciena un uzsāka bēgšanu. 1988. gadā dzimušais vīrietis veiksmīgi tika aizturēts. Policijā atzīmēja, ka persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzes lokā. Tāpat policijai izdevās noskaidrot, ka vīrietis ir viens no organizētās noziedzīgās grupas dalībniekiem.

Savukārt 16. septembrī, tika aizturēts arī šīs organizētās noziedzīgās grupas līderis, 1984. gadā dzimis vīrietis. Turpinot izmeklēšanas darbības, likumsargiem izdevās izņemt vēl 180 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Tāpat tika veikta kratīšana arī personas dzīvesvietā, kuras laikā tika atrasts liels apjoms skaidras naudas.

Vīrietim draud kriminālatbildība ne tikai par cigarešu kontrabandu, bet arī pēc Krimināllikuma 270. panta 1. daļas par pretošanos varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai. Brīdī, kad policijas darbinieki veica izmeklēšanas darbības un pildīja savus dienesta pienākumus, persona uzbruka amatpersonai, nodarot VP inspektoram miesas bojājumus.

Šobrīd VP turpina izmeklēšanu un skaidro vīrieša saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Policijā uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas un 270. panta 1. daļas. 18. septembrī, tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turamajai personai.

Policijā atgādināja, ka par par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai par šo personu piespiešanu izpildīt acīmredzami prettiesiskas darbības, ja pretošanās vai piespiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Turpretim par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!