Foto: DELFI
Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien apcietināja koncerna "Latvenergo" lietā aizturēto SIA "Būvenergoserviss" bijušo valdes locekli Andreju Livanoviču.

Foto galerija

Livanoviču tur aizdomās par ļaunprātīgas dienesta stāvokļa izmantošanas atbalstīšanu, žurnālistiem pastāstīja aizturētā advokāte Vaina Davidsone. "Viņš vainīgs sevišķi nejūtas," teica advokāte.

Viņa žurnālistiem atzina, ka klients nav devis atļauju plašāk stāstīt par lietu, turklāt izmeklēšana ir tikai sākuma stadijā.

Davidsone uzsvēra, ka viņas klientam nekādi kopīgi biznesa darījumi ar "Latvenergo" amatpersonām Kārli Miķelsonu un Aigaru Meļko nav bijuši, taču viņš abus ir konsultējis enerģētikas jautājumos. Livanoviča pazīšanos ar "Latvenergo" amatpersonām advokāte skaidroja vienkārši, norādot, ka viņas klients ir enerģētiķis.

Livanovičs nesaistot savu aizturēšanu ar politiku, jo no tās esot ļoti tālu. Taču kā uzņēmēju viņu nepārsteidzot nekas, arī aizturēšana, sacīja advokāte.

KNAB Livanoviču aizturējis otrdien mājās, kur veikta arī kratīšana.

Tiesas lēmumu par Livanoviča apcietināšanu advokāte grasās pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka Livanovičs neatzīst vainu viņam inkriminētajos noziegumos un noliedz kopīgu biznesu ar šajā lietā aizturētajām uzņēmuma augsta līmeņa amatpersonām, ceturtdien žurnālistus informēja viņa advokāte Vaida Davidsone. Viņa noliedza ziņas, ka Livanovičam bijuši darījumi vai kopīgs bizness ar kādu no lietā iesaistītajām "Latvenergo" amatpersonām, lai gan viņš visus šos cilvēkus pazīstot.

Pats Livanovičs, slēpjot seju zem jakas, uz žurnālistu jautājumiem ceturtdien vispār neatbildēja.

Aģentūra LETA trešdien ziņoja, ka Livanovičs bijis "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona un viņa vietnieka Aigara Meļko biznesa partneris kompānijā "Innovia", liecina "Firmas.lv" informācija. Miķelsonam un Meļko pieder katram pa 33,75% SIA "Innovia" daļu. Livanovičam līdz pat pagājušā gada augustam piederēja 5% "Innovia" daļu, un viņš bijis šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Livanovičs bija viens no "Innovia" dibinātājiem 2006.gada maijā, Meļko iesaistījies mēnesi vēlāk, bet Miķelsons - 2008.gadā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien apcietināja AS "Latvenergo" prezidentu Miķelsonu, kuru tur aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un naudas "atmazgāšanu". Trešdien tiesa piemēroja apcietinājumu arī viņa vietniekam Meļko. Abus tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un naudas "atmazgāšanu", bet Miķelsonu arī par kukuļņemšanu.

Jau ziņots, ka KNAB šonedēļ aizturēja piecas "Latvenergo" koncerna amatpersonas: prezidentu Miķelsonu un viņa vietnieku Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieku Andreju Stalažu, kā arī "Sadales tīklu" Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski. Tāpat aizturētas vēl divas privātpersonas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.

KNAB darbinieki otrdien ieradās "Latvenergo" vadošo amatpersonu - Miķelsona un Meļķo kabinetos. Miķelsons vēlāk ēku atstāja, lai dotos uz kādu no "Latvenergo" objektiem, kas, visticamāk, bija TEC-2, kura telpās arī otrdien veica kratīšanu KNAB.

Rusanovs ceturtdien norādīja, ka Miķelsona aizturēšana saistīta ar Turcijas un Šveices uzņēmumiem. Turcijas uzņēmums "GAMA GÜC Sistemleri Muhendislik ve Taahhut A.S" uzvarēja "Latvenergo" konkursā par Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) otrās kārtas rekonstrukciju, bet tehniskajai uzraudzībai a/s "Latvenergo" piesaistīja Šveices konsultantus "AF Colenco LTd".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!