Deitonā Ohaio štatā divas tieslietu studentes no Latvijas atzītas par vainīgām zādzībā kādā veikalā. Abas jaunietes izraidītas no ASV, un, visticamāk, viņām turpmāk tiks atteikta vīza ieceļošanai, ceturtdien ziņo “Neatkarīgā Rīta avīze”.
21 gadu vecajai Santai S. un 20 gadu vecajai Līgai F. tiesa piespriedusi maksāt nelielu soda naudu un pieņēmusi lēmumu par abu meiteņu izsūtīšanu no ASV pirms beidzies viņu vīzu derīguma termiņš, ziņo Deitonas vietējais laikraksts “Dayton Daily News”.

Tiesnesis Džons Keslers, kas par abu latviešu notiesāšanu ziņošot ASV imigrācijas dienestam, apšauba, ka studentēm ir izredzes nākotnē saņemt vīzu ieceļošanai ASV. Abu latviešu vīzas bija derīgas līdz 30.augustam.

Ceturtā kursa studente Santa S. un trešā kursa studente Līga F. mācās Latvijas Universitātē (LU), ziņo Deitonas laikraksts. LU Juridiskās fakultātes dekāns Kaspars Balodis skaidroja, ka sodāmība var būt šķērslis, lai augstāko juridisko izglītību ieguvis cilvēks varētu strādāt atsevišķās profesijās, piemēram, par prokuroru vai advokātu. Izredzes atrast darbu savā specialitātē privātās firmās krimināli sodītam absolventam esot atkarīgas no konkrēta darba devēja nostājas.

“Dayton Daily News” ziņo, ka abas jaunietes 28. jūlijā aizturējuši veikala apsardzes darbinieki. Studentes ienesušas pielaikošanas kabīnēs apģērbus, bet pēc kāda laika devušās laukā no veikala bez precēm. Apsardzes darbinieki svārkus, blūzes un apakšveļu 551,45 ASV dolāru (317 latu) vērtībā atraduši meiteņu somās un iepirkumu maisiņos. Zādzība vairāk nekā 500 ASV dolāru vērtībā klasificēta kā piektās pakāpes zādzība, par ko latvietēm draudējis līdz pat 12 mēnešu cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!