Foto: Shutterstock
Šā gada janvārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par sievietes slepkavību apsūdzēta kāda persona, kura atzīta par pieskaitāmu, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā sieviete ar nogalināto iepazinās aptuveni pirms pieciem gadiem kursos, kuru laikā apsūdzētajai radās simpātijas pret minēto sievieti.

Apsūdzētā savā dzīvē jutās vientuļa un cerēja uz attiecību izveidošanu ar cietušo. Par savām jūtām apsūdzētā nekādā veidā nepaziņoja cietušajai, viņas netikās un nekomunicēja ārpus minētajiem mācību kursiem, norāda prokuratūrā.

Vairākus gadus apsūdzētā sekoja savai simpātijai sociālajos tīklos, bet 2016. gadā viņai izdevās noskaidrot cietušās dzīves vietu. Apsūdzētā gaidīja sievieti pie viņas mājas un nogalināja savu upuri, izdarot trīs mērķtiecīgus šāvienus sievietes mugurā.

No gūtajiem ievainojumiem sieviete mira.

Apsūdzētā saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta, kas par slepkavību kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!