Foto: LETA

Svētdien robežsargi Latvijas - Lietuvas robežas tuvumā aizturējuši 12 Vjetnamas pilsoņus un divus viņu pārvadātājus, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Rīgas pārvaldes robežsargi, veicot imigrācijas kontroles pasākumus, Lietuvas robežas tuvumā uz autoceļa Ķekava - Skaistkalne - Lietuva, Vecumnieku novadā, Skaistkalnes pagastā pārbaudei apturēja divas no Latvijas uz Lietuvu izbraucošas automašīnas: ''Opel Vivaro'', ko vadīja Latvijas valstpiederīgais un ''Volkswagen Passat'', ko vadīja Latvijas pilsonis. Automašīnās tika pārvietoti 12 Vjetnamas pilsoņi bez derīgiem ceļošanas dokumentiem, pastāstija robežssardzē.

Visas personas aizturētas un uzsākts Kriminālprocess par nelikumīgu personu pārvietošanu pāri valsts robežai, kā arī par apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā.

Kopumā šogad nepilna pusgada laikā par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu robežsargi jau aizturējuši 136 nelegālos imigrantus, no tiem 100 Vjetnamas pilsoņus. Turpretim visa 2014. gada laikā tika aizturēti 139 nelegālie imigranti.

Savukārt par nelikumīgu personu pārvietošanu šogad robežsargi aizturējuši 31 pārvadātāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!