Foto: Kadrs no video

Aizvadītajā piektdienā ļaundari no uzņēmuma "Printful" ēkas norāva "LGBTQ+" karogu. Notikušo fiksējušas gan novērošanas kameras, gan arī aculiecinieks, kurš video publicējis sociālajā medijā "TikTok". Savukārt svētdienas vakarā šāds karogs norauts no uzņēmuma ēkas Cēsīs, portālam "Delfi" pastāstīja "Printful" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Kā portālam "Delfi" norāda uzņēmuma pārstāvis, "Printful," uzzinot par notikušo pie uzņēmuma ēkas Rīgā, vērsās Valsts policijā, kas proaktīvi reaģējusi un vandāļus fiksējusi.

"21. maijā Valsts policijā tika saņemta informācija par šādu notikumu, ka Raiņa bulvāri 25 pie ēkas ir bojāts karogs. Par notikušo ir uzsākta resoriskā pārbaude un tiek skaidroti notikušā apstākļi un iesaistītās personas," portālam "Delfi" norādīja policijas pārstāve Ilze Jurēvica.

"Printful" pārstāvis Palkavnieks minēja, ka šāds pats incidents noticis arī svētdienas vakarā ap pulksten 23 uzņēmuma ēkā Cēsīs. Arī šajā gadījumā "Printful" vērsies policijā.

Foto: Publicitātes foto

Cita starpā uzņēmuma pārstāvis minēja incidentu, kurā, uzņēmumam pārvācoties uz citām telpām, no ēkas Krasta ielā ticis norauts Ukrainas karogs. Par notikušo "Prinful" ziņoja Valsts policijai.

"Veidosim citādāku karoga kātu, uzliksim tā, lai to nevar nolauzt un aizsniegt," par turpmākajiem soļiem no uzņēmuma puses sacīja Palkavnieks, minot, ka karogi joprojām plīvo pie pārējām uzņēmumu ēkam gan Latvijā, gan pasaulē.

Video, kurā tiek norauts "LGBTQ+" karogs no "Printful" ēkas Raiņa bulvārī apskatāms šeit.

@taspatsedgars Vienkārši kāpēc? #riga #latvia #lgbtq ♬ original sound - edzha

"Draugiem Group," kuru vidū ir arī "Prinful" līdz praidam savu uzņēmumu priekšā izkar karogus, tādējādi iestājoties pret homofobiju, transfobiju un bifobiju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka LGBT kopienas pasākums "Riga Pride" šogad notiks jūnija vidū, sadarbojoties ar Kijivas praidu, informēja "Riga Pride" organizatori.

No 13. jūnija līdz 19. jūnijam praida laikā norisināsies vairāki desmiti pasākumu, tostarp diskusijas, konferences, darbnīcas, izstādes un koncerti. Pasākumu programma būs veltīta brīvības tēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!