Šorīt, 28.augustā, ap plkst.5.00 pagaidām nenoskaidroti ļaunprāši Daugavpilī aizdedzināja Svētā Vladimira pareizticīgo neatkarīgo baznīcu, kurā tobrīd atradās arī mācītājs tēvs Viktors.
Ka tā ir bijusi ļaunprātīga dedzināšana, apliecina notikuma vietā atrastās benzīna tvertnes - viena pilna, otra tukša.

Ugunsgrēkā bojāts baznīcas ēkas jumts, iekštelpas un īpašums. Pateicoties tikai operatīvai kaimiņu rīcībai, kuri laikus paspēja pamodināt baznīcas mājā gulošo mācītāju tēvu Viktoru, šajā ugunsgrēkā necieta cilvēki. Nodarītais materiālais zaudējums - apmēram 5000 latu.

Mācītājs tēvs Viktors Kontuzorovs pastāstīja, ka aptuveni ap plkst.5.00 viņu pamodināja kāda kaimiņiene, kura sauca, ka degot baznīca. Izkļūt no degošās ēkas otrā stāva mācītājs nav spējis, jo tobrīd jau degušas kāpnes, kas ved uz pirmo stāvu. Izkļūt no degošās ēkas mācītājam palīdzēja ieradušies ugunsdzēsēji, kas pieslēja kāpnes, pa kurām tēvs Viktors izkļuva no degošā nama.

Kaimiņiene, kura uzmodinājusi tēvu Viktoru, pastāstīja, ka pamodusies no plīstoša stikla skaņām. Izgājusi ārā, viņa ieraudzīja, ka deg blakus baznīca. Zinot, ka baznīcā dzīvo tēvs Viktors, devās modināt mācītāju. Tā kā uguns jau bija apņēmusi baznīcu, ēkā viņai iekļūt neizdevās. Beigās kaimiņienes pūliņi uzmodināt mācītāju vainagojās panākumiem.

Tēvs Viktors pastāstīja, ka pēdējos divos mēnešos viņam vairākas reizes izteikti draudi. Draudi bijuši saistīti ar viņa baznīcas darbību. Tos izteikušās personas esot uzdevušās par kristiešiem. Abos gadījumos par notikušo informēta policija. Diemžēl adekvāta rīcība no policijas, pēc tēva Viktora domām, nav bijusi.

Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda apliecināja, ka policija tik tiešām 16.jūnijā bija saņēmusi no Viktora Kontuzorova iesniegumu par izteiktajiem draudiem.

Toreiz atteikums ierosināt krimināllietu tika pieņemts tādēļ, ka draudu izteikšanas fakts neapstiprinājās. Ar šo policijas darbinieku pieņemto lēmumu tika iepazīstināts gan cietušais pats, gan arī prokurors. Viņam pret to nebija pretenziju. Pieņemto lēmumu nepārsūdzēja arī cietušais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!