Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrdien Liepājā, Ezerkrasta apkaimē – M.Ķempes ielas galā, iespējams, sašauta 30 gadus veca sieviete, kura smagā stāvoklī nogādāta Liepājas Reģionālajā slimnīcā, raksta portāls "liepajniekiem.lv".

Trešdien portālam slimnīca apstiprināts, ka sieviete mirusi. Portāls raksta, ka neoficiāla informācija vēsta – sieviete vecumā nedaudz virs 30 gadiem izlēkusi pa logu, bet no augšas uz viņu vairākkārt šāvis Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) virsnieks.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 12. jūlijā pulksten 20.49 tika saņemta informācija, ka Liepājā, M. Ķempes ielā, kāda daudzdzīvokļu nama kāpņutelpā vīrietis dauzās gar dzīvokļa durvīm un, iespējams, notiek konflikts.

Uz notikuma vietu tika nosūtīta Valsts policijas ekipāža, kad pēc piecām minūtēm, proti, 20.54, Valsts policijā tika saņemts zvans par to, ka tajā pašā adresē dzirdami šāvieni.

Kamēr pirmā ekipāža bija ceļā, nekavējoties tika piesaistīts Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons, kas bāzējas Liepājā.

Likumsargi ieradās notikuma vietā un pagalmā atrada sievieti, kura gulējā zālājā.

Notikuma vietā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) sniedza sievietei neatliekamo medicīnisko palīdzību un nogādāja sievieti ārstniecības iestādē.

Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona amatpersonas uzlauza dzīvokļa durvis un atrada tur vīrieti, kuram bija miesas bojājumi – NMPD konstatēja vīrieša nāvi.

Trešdien Valsts policijā tika saņemta informācija no medicīnas iestādes, ka sieviete slimnīcā mirusi.

Valsts policijā šobrīd par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas – noziegumi pret personas veselību.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un izmeklēšanas interesēs policija plašāku informāciju nesniedz.

"liepajniekiem.lv" vēsta, ka notikuma vietu jau otrdienas vakarā apjozusi policija. Likumsargi devušies uz dzīvokli, kurā bijis iespējamais šāvējs, kurš esot ieslēdzies. Šāvējs esot izdarījis pašnāvību, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raksta portāls.

NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle apstiprinājusi, ka notikumā iesaistīts karavīrs un notikums norisinājies no dienesta brīvajā laikā. Notikumā dienesta ierocis nav pielietots.

Notikušais nav saistīts ar dienestu un ir ārpus dienesta pienākumu izpildes laika, tad plašāku informāciju par karavīra profesionālo darbību NBS nesniegšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!