Valsts policija Liepājā īsā laikā aizturējusi trīs noziedznieku grupas – trīs auto zagļu grupas, kā arī pa vienai auto un somiņu zagļu bandai, vēsta "Kurzemes vārds".

Tiesa, Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieks Arturs Vaiteiks laikrakstam atzinis,- lai arī pēc šo cilvēku aizturēšanas kriminogēnā situācija ir uzlabojusies, tomēr kopumā noziegumu skaits stāvokļa ekonomikā ir pasliktinājusies.

Vienā no auto zagļu grupām bijuši divi 1992. gadā dzimuši jaunieši, uz kuru sirdsapziņas ir trīs noziedzīgi nodarījumi. Viens no puišiem šobrīd atrodas apcietinājumā, otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Tāpat vēl oktobrī aizturēta auto zagļu grupa Karostā. Tajā darbojās pieci 1990. līdz 1993. gadam dzimuši jaunieši. Visi pieci puiši, kuru kontā bijušas vairākas auto zādzības, šobrīd atrodas apcietinājumā.

Trešā auto zagļu grupa aizturēta oktobra otrajā dekādē un tajā bijuši trīs 1989. līdz 1992. gadam dzimuši puiši.

Tāpat oktobrī aizturēti divi 1997. un 1998. gadā dzimuši, pēc Vaiteika teiktā, bērni, kas spēkratus ilgu laiku apzaga, tiem izsitot stiklus. Nevienu no viņiem pie kriminālatbildības gan nevarēja saukt, jo nav sasnieguši 14 gadu vecumu.

Likumsargu rokās nokļuvuši arī divi vīrieši, kuru rūpala bijusi somiņu zādzības.

Abi jau iepriekš vairakkārt sodītie vīrieši, kas dzimuši 1982. un 1984. gadā, jau iepriekš sodīti par mantisku noziegumu paveikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!