Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa lietā pēc bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas Diānas Kurpnieces pieteikuma par viņas atjaunošanu amatā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu no biroja pirmdien, 15.decembrī, līdz otrdienai, 16.decembrim, pulksten 9.30 ir pasludinājusi pārtraukumu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Ņemot vērā, ka lieta tiek skatīta slēgtās sēdēs, tiesā nevarēja atklāt, vai lieta pirmdien ir izskatīta pēc būtības un otrdien tajā gaidāms nolēmums.

Jau ziņots, ka lietu skata tiesnese Maira Griķe.

Tāpat ziņots, ka Kurpniece pieteikumā tiesai lūdz darba uzteikumu atzīt par spēkā neesošu, atjaunot viņu amatā un piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību. KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ar 3.septembra rīkojumu paredzēja likvidēt birojā esošo Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā izveidot Politikas plānošanas nodaļu.

Vairāk nekā 30 KNAB darbinieki saņēma uzteikumu un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Kurpniece bija izņēmums, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu ar mazāku atalgojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!