Foto: Valsts robežsardze
Lietuvā šonedēļ aizturēti divi Latvijas pilsoņu vadīti transportlīdzekļi, ar kuriem uz Poliju nelikumīgi vesti septiņi afgāņi un četri vjetnamieši.

Otrdienas priekšpusdienā Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta darbinieki netālu no Polijas robežas apturēja mikroautobusu "Mercedes Benz Vito" ar Latvijas reģistrācijas numuru.

Tā vadītāja, 37 gadus veca Latvijas pilsoņa, uzrādītie personas un automašīnas dokumenti bijuši kārtībā, bet, atverot sānu durvis, robežsargi ieraudzījuši uz grīdas sēžam piecus vīriešus un divas sievietes. Noskaidrots, ka viņi ir Afganistānas pilsoņi vecumā līdz 37 gadiem, tostarp trīs nepilngadīgie, un viņiem visiem ir Latvijā izdoti patvēruma lūdzēju personas dokumenti.

Mikroautobusa vadītāja kabīnes aizmugures sienā atklāta īpaša sprauga, pa kuru viņš acīmredzot sazinājies ar saviem pasažieriem.

Par nelikumīgu cilvēku transportēšanu pāri valsts robežai sākta pirmstiesas izmeklēšana. Latvijas pilsonis aizturēts, viņam draud naudassods vai brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem. Afgāņi uz laiku izmitināti Kapčiamiestes robežsardzes iecirknī, bet jau tuvākajā laikā viņus plānots pārvest atpakaļ uz Latviju.

Tai pašā dienā policisti robežsargiem nodevuši 30 gadus vecu Latvijas pilsoni, kas vieglajā automobilī "Citroen C5" vedis uz Poliju četrus vjetnamiešus. Viņi aizturēti Lazdiju pilsētā. Arī šai gadījumā sākta pirmstiesas izmeklēšana.

Kopumā šogad Lietuvas robežsargi aizturējuši 213 nelegālos migrantus no Vjetnamas un 12 no Afganistānas.

Viņi norāda, ka pēdējā laikā Lietuvā aizvien biežāk tiek aizturēti Latvijas pilsoņi, kuri cauri Lietuvai cenšas nogādāt Polijas virzienā nelegālos migrantus. Šogad kopumā aizturēti 12 Latvijas pilsoņi, desmit no viņiem veduši nelegālos migrantus no Vjetnamas, divi - no Afganistānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!