Foto: Rīgas Pašvaldības policija

14. augustā neilgi pēc pulksten 22 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši informāciju no pilsētas videonovērošanas centra par kādu vīrieti, kurš pilsētas kanālā iegrūdis atkritumu konteineru, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Ierodoties notikuma vietā, pārkāpējs notverts un lūgts izskaidrot savas rīcības motīvus. Angļu valodā runājošais kungs atzinis, ka pirmīt ūdenstilpnē iegrūdis atkritumu konteineru, taču kategoriski noliedzis savu vainu. Sarunas laikā pārkāpējs lietojis cieņu aizskarošus izteicienus un izteicis draudus policistiem. Tāpat agresīvi noskaņotais kungs pēc vairākkārtīgiem aicinājumiem atteicies nosaukt savus personas datus.

Kārtības sargi pieņēmuši lēmumu pārkāpēju aizturēt un nogādāt dežūrdaļā. Vīrieša pārmeklēšanas laikā pašvaldības policisti atraduši viņa pasi un noskaidrojuši, ka kungs ir Lietuvas pilsonis.

Pārkāpējs nogādāts dežūrdaļā, kur, viņš, turpinot noliegt savu vainu, atteicies veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, tāpēc nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā. Ārstniecības iestādē alkohola reibums noteikts klīniski.

Pēc atzinuma saņemšanas 23 gadus vecais vīrietis nogādāts atpakaļ dežūrdaļā, kur viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods 150 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!