Autovadītāja neuzmanība, izvēloties neatbilstošu braukšanas ātrumu, svētdienas pievakarē bēdīgi beidzās astoņiem tūristiem no Lietuvas - mikroautobuss taranēja betona barjera šosejas Rīga - Jelgava krustojumā ar ceļu Ozolnieki - Brankas.
Jelgavas Kārtības policijas biroja 3.nodaļā «Ziņas» informēja, ka svētdien ap pulksten 17 mikroautobusa «Iveco Daily» vadītājs nav izvērtējis konkrēto apļveida krustojumu un, visdrīzāk, pārsniedzis pieļauto ātrumu, tādēļ iebraucis betona apmalēs un apgāzies.

Notikuma vietā konstatēts, ka negadījumā cietuši astoņi cilvēki, par laimi, nevienam no viņiem traumas nav bijušas dzīvībai bīstamas. Vairākiem pirmā palīdzība sniegta uz vietas, pārējie nogādāti Jelgavas pilsētas slimnīcā, kurā pirmdien vēl ārstējās trīs no viņiem. Traumatoloģijas nodaļā «Ziņām» pastāstīja, ka kādu laiku ārstniecības iestādē vēl būs jāpavada divām sievietēm un jaunam puisim, kuriem mediķi konstatējuši dažāda rakstura traumas, piemēram, lauztu kāju un nopietnus muguras sasitumus.

Trieciens bijis tik spēcīgs, ka izsitis no vietas vairākas betona apmales, kuras vietā atkal nolikuši Jelgavas ugunsdzēsēji. Viņi arī noskalojuši no brauktuves izlijušo degvielu un izsistos stiklus.

Par minēto negadījumu tiks uzsākts kriminālprocess, lai izvērtētu notikušā apstākļus, savukārt bojātais mikroautobuss, kas diez vai vairs būs atjaunojams, novietots stāvlaukumā Jelgavā.

Kopš pagaidu apļveida krustojuma izveidošanas, kas tika uzskatīts par labāko risinājumu satiksmes organizēšanai uz tilta par Iecavu Ozolniekos remonta laiku, ir pagājis nedaudz vairāk kā pusgads, un šī ir smagākā šajā vietā notikusī avārija. Līdz tam gan ir bijušas vairākas reizes, kad aplī notikuši ceļu satiksmes negadījumi, tomēr līdz šim nevienā no tiem cilvēki nopietni nebija cietuši.

Jau sākotnēji minētais krustojums no autobraucēju puses tika vērtēts kritiski - ja vietējie ar laiku pie tā pierastu, tad iebraucējiem tas, neskatoties uz izvietotajām zīmēm un ceļa apzīmējumiem, varētu radīt problēmas.

Paredzams, ka ar dzelzsbetona blokiem izveidotais aplis saglabāsies visu šo gadu, jo tilta būvniecība Ozolniekos ir aizkavējusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!