Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki izņēma vairāk nekā 100 tūkstošus tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī nelikumīgu degvielu. Ludzā, Augšdaugavas un Preiļu novados tika aizturētas aizdomās turamās personas un uzsākti vairāki kriminālprocesi, portālu "Delfi" informēja policija.

16. martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, saistībā ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu aprīti, Augšdaugavas novadā aizturēja 1965. gadā dzimušu vīrieti un 1966.gadā dzimušu sievieti.

Veicot sankcionētu kratīšanu tika izņemti 93 580 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu.

Abām personām draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 221. panta 2. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat 16. martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, saistībā ar akcīzes preču nelikumīgu apriti, Ludzā aizturēja 1967. gadā dzimušu sievieti, pie kuras tika atrasti un izņemti 16 100 tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Minētajai personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221.6 panta par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, vai tādu bezdūmu tabakas izstrādājumu, kuru laišana tirgū ir aizliegta, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Likumsargi 16. martā noskaidroja 1975. gada dzimuša Preiļu novada iedzīvotāja saistību ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelegālu apriti. Kopumā tika izņemti 450 litri degvielas.

Uzsākta administratīvā lietvedība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!