Foto: LETA

Ceturtdien, 11. martā, pulksten 5.48 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz divstāvu dzīvojamo ēku, kurā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. No ēkas izglābts viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu ēkas jumts 300 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 150 kvadrātmetru platībā. Ziņu par cietušajiem notikumā nav.

Pulksten 7.20 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Notikuma vietā strādāja 28 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas, autopacēlāju un autokāpnes.

Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 10.40.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10. marta pulksten 6.30 līdz 11. marta pulksten 6.30, VUGD saņēma 39 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, dārza māja un žogs, trīs gadījumos sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, papīri daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā, divritenis un grīda, divos gadījumos vieglās automašīnas, piededzis ēdiens, šķūņa ārsiena, elektrolīnijas balsta stabs.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!