Foto: PantherMedia/Scanpix

Līvānos no Daugavas pirmdien, 11.augustā, izcelts pirms pāris dienām noslīkuša vīrieša līķis, portālu "Delfi" informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Glābēji jau 9.augustā saņēma informāciju, ka Līvānos, Daugavā, nolīcis kāds 38 gadus vecs vīrietis. VUGD sāka viņu meklēt, taču lielās straumes un dziļuma dēļ 9.augustā viņa līķi atrast neizdevās. Pirmdien vīrieša mirstīgās atliekas atrastas upes otrā pusē, apmēram 20 metrus no krasta.

Vetere pastāstīja, ka VUGD statistika liecina, ka šogad noslīkuši jau 107 cilvēki. Pērn visa gada laikā, pēc VUGD datiem, dzīvību uz ūdeņiem zaudēja kopumā 116 cilvēki.

Starp šogad nolīkušajiem, astoņi ir nepilngadīgi puiši vecumā no deviņiem līdz 17 gadiem. Visvairāk nolīkušo ir jūlijā – 37. Pērn šajā mēneši ūdenī dzīvību bija zaudējuši 11 cilvēki. VUGD gan norāda, ka kopējie statistikas dati var atšķirties, jo dienests nav vienīgais, kas apkopo šādu informāciju.

VUGD arī kārtējo reizi atgādina, ka ūdenī jābūt ļoti uzmanīgiem, nedrīkst lēkt nezināmās vietās, kā arī peldēties alkohola reibumā. Bērnus vienus laist peldēties arī ir kategoriski aizliegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!