Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Otrdien, 21. maijā, pulksten 12.59 pie Rīgas pašvaldības policijas glābējiem Lucavsalā vērsušies vairāki iedzīvotāji, kuri ziņoja par kādu nepiedienīgu atpūtnieku - vīrietis pārējo peldvietas apmeklētāju priekšā izģērbies kails un devies pastaigā, informē pašvaldības policijā.

Glābēji devušies apsekot peldvietas apkārtni un atraduši aprakstam atbilstošu vīrieti. Kungs jau bija apģērbies un ātrā solī devies prom.

Glābēji sazinājās ar teritoriālās pārvaldes likumsargiem, kuri arī nūdistu apturējuši.

Pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki izvaicājuši vīrieti, lai noskaidrotu iemeslus, kāpēc publiskā vietā pilnībā atkailinājies. Vīrietis smīkņājot noliedzis aculiecinieku teikto. Tikmēr glābēji atgriezušies peldvietā, kur no vienas no ziņotājām pieņemta liecība.

Pārkāpējam izrakstīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.

Sākoties peldsezonai, pie Rīgas pašvaldības policijas vērsušies vairāki iedzīvotāji ar jautājumiem, vai drīkst sauļoties parkā un cik daudz drīkst atkailināties. Policija norāda, ka neatkarīgi no sezonas jebkurā publiskā vietā kailam atrasties ir aizliegts. Tomēr peldkostīmā vai peldbiksēs parkos sauļoties neviens nevar aizliegt. Vienlaikus sauļoties gribētājiem būtu rūpīgi jāizvērtē, kurā parka daļā un kādā veidā sauļošanās neaizvainotu citus parka apmeklētājus, norāda pašvaldības policijā.

Tāpat likumsargi norāda, ka atkailināšanās bērnu klātbūtnē var novest arī pie kriminālatbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!