Zvērināts juridiskās palīdzības birojs "Eiro Temīda", pārstāvot savu klientu intereses, 19.janvārī lūdza Ģenerālprokuratūru uzsākt kriminālprocesu pret Genādiju Tovancevu un Leonīdu Kononovu pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par krāpšanu lielā apmērā.
"Eiro Temīdas" iesniegumu Ģenerālprokuratūra nosūtīja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldei, lūdzot izvērtēt, vai Tovanceva un Kononova darbībās ir noziedzīga nodarījuma pazīmes.

2003.gada vasarā "Eiro Temīdas" klienti iegādājušies no Genādija Tovanceva un Leonīda Kononova zemesgabalu "Dzērvju pļavas-3" Rīgas rajona Babītes pagastā ar nekustamā īpašuma apbūves mērķi. "Eiro Temīda" apgalvo, ka minētā zemesgabala izmantošanas mērķus realizēt nav iespējams, turklāt pārdevēji no savas puses nav izpildījuši līgumu - nav parakstīts nostiprinājuma lūgums un nav koroborēts zemes pirkuma ieraksts zemesgrāmatā, tādējādi liedzot pircējiem kļūt par zemes īpašniekiem.

Pēdējo gadu laikā Tovanceva un viņa ģimenes locekļu vārdi presē vairākkārt minēti saistībā ar dažādiem apšaubāmiem nekustamā īpašuma darījumiem.

LETA jau ziņoja, ka Tovancevam un viņa dēlam Dmitrijam piederošais uzņēmums "Tovanceva grupa" sludinājumos piedāvāja apbūves gabalus jaunbūvējamos Pierīgas ciematos, kuriem tika doti dažādi labskanīgi nosaukumi, piemēram, "Lakstīgalu pļava", "Pasakainā pļava", "Bebru pļava", "Zemeņu pļava", "Dzērvju pļava", "Mēness pļava". Žurnālisti noskaidroja, ka daudzviet uz piedāvātās zemes būvniecība nemaz nav iespējama vai arī piedāvātāji nemaz nav tās īpašnieki.

Pagājušā gada nogalē Tovancevu vārds izskanēja saistībā ar diviem nogalinātiem uzņēmējiem. Tovanceva sieva Rita, kura sevi dēvē par "Tovanceva grupas" zemes īpašumu turētāju, ir iesaistīta tiesas procesā par īpašumu Babītē. Abi viņas oponenti šajā tiesvedībā - uzņēmēji Mihails Gerula un Andris Ķurbis - pērn tika nogalināti.

Tovancevs plašāk pazīstams kā galvenais liecinieks tā dēvētā reketa karaļa Ivana Haritonova krimināllietā.

Bijušais Sevišķi smagu noziegumu izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Sergejs Ļebedevs savulaik publiski Tovancevu raksturojis kā blēdi ar deviņu klašu izglītību, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!