Foto: Valsts policija

Otrdien, 1. septembrī, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki (ENAP) Carnikavas novadā atraduši ievērojamu kravu viltota degvīna – 750 pudeles viltota "Stolichnaya" markas degvīna un 750 pudeles "Stolyetoff" degvīna, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Saistībā ar viltotā degvīna kravu ENAP darbinieki Carnikavas novadā aizturējuši divus vīriešus, kuri ar kravas mikroautobusu nelegālo alkoholu pārvadājuši.

Mikroautobusā likumsargi atraduši 100 kastes ar viltotu degvīnu – 750 pudeles ar it kā "Stolichnaya" markas degvīnu un 750 pudeles ar viltota "Stolyetoff" markas degvīna. Visām pudelēm tilpums bijis 0,7 litri, līdz ar to kopējais viltotā degvīna apmērs sasniedz 1050 litrus.

Policija patlaban vēl skaidro viltotā degvīna izcelsmi, bet ir zināms, ka visticamāk tas bijis paredzēts izvešanai no Latvijas un tālākai realizācijai Igaunijā.

33 un 53 gadus vecie vīrieši, pie kuriem tika atrasta viltotā dzira, agrāk nebija nonākuši policijas redzeslokā, norāda Sadovskis. Pret abiem policija sākusi kriminālprocesu par viltotu alkoholisko dzērienu realizāciju lielā apmērā. Likumā par šādu noziegumu paredzēts līdz pat astoņus gadus ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!