Foto: F64

Mūžībā aizgājusi vēl viena no cietušajām personām Zolitūdes traģēdijas krimināllietā, otrdien Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesai paziņoja cietušās pārstāvis Aldis Gobzems.

Tiesa norādīja, ka šo informāciju ņem vērā.

Kopumā vecuma vai veselības problēmu dēļ miruši jau četri par Zolitūdes traģēdijas krimināllietā cietušajām personām atzītie cilvēki. Vairums no viņiem miruši vecuma dēļ, bet viena persona mūžībā aizgājusi saistībā ar veselības problēmām.

"Ciniski un nežēlīgi, bet Zolitūdes traģēdijas lietā pie esošās procesuālās kārtības, pie kuras tiesa nav vainīga, visticamāk, būs vēl virkne cietušie, kas rezultātu lietā nesagaidīs, un tā ir apsūdzēto un civillietās atbildētāju taktika," portālam "Delfi" sacīja cietušās pārstāvis Gobzems.

Viņš norādīja, ka sabiedrība ir jāsagatavo faktam, ka pirmās instances tiesas spriedums "nekādā gadījumā nebūs šogad un arī ne nākamgad". Advokāts pieļāva, ka provizoriski pirmās instances spriedums varētu būt 2020. gadā.

Savukārt saistībā ar "Re&Re" būvdarba vadītāja pratināšanu Gobzems sacīja: "Tas būtu komiski, ja ne traģiski, ka "Re&Re" būvdarbu vadītājs nezina atbildes uz lielāko daļu viņam uzdotajiem jautājumiem."

Jau vēstīts, ka 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!