Foto: Reuters/Scanpix
Ceturtdien, 1. jūnijā, neilgi pirms pulksten 22 Rīgas pašvaldības policisti saņēmuši informāciju par kādu agresīvi noskaņotu vīrieti Vecmīlgrāvī, kurš daudzdzīvokļu nama telpās izlaistījis degvielu.

Portālu "Delfi" pašvaldības policijā informēja, ka notikuma vietā kārtības sargi sastapuši vairākus satrauktus nama iedzīvotājus, kuri pastāstījuši, ka kāpņu telpā atrodas bīstamais kungs.

Policisti iegājuši kāpņu telpā, kur sastapuši vaininieku. Gaidot policiju, vīrietis plaukstas bija savilcis dūrēs, bet telpā valdīja spēcīga benzīna smaka. Kārtības sargi likuši vīrietim iziet no kāpņu telpas, taču viņš nav reaģējis uz šo prasību.

Policisti mēģinājuši agresīvo vīrieti izvest ar spēku ārā no bīstamās telpas. Vīrietis tam aktīvi pretojies – ieķēries vienam no policistiem formas tērpā un sācis vicināties ar dūrēm. Policisti nobloķējuši vīrieša rokas, nogāzuši viņu zemē un saslēguši rokudzelžos.

Aizturētais savus rīcības motīvus policistiem nav paskaidrojis, un atbildes vietā policisti saņēmuši cieņu aizskarošu vārdu virknējumus krievu valodā vairāku minūšu garumā. Policisti agresīvo kungu ievietojuši operatīvā auto pagaidu aizturēšanas nodalījuma telpā.

Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, kas iedzīvotājus evakuējusi no ēkas. Izsaukti arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuru apskatei nodots iereibušais kungs. Policisti noskaidrojuši, ka vīrietis jau vairakkārt sodīts par narkotiku lietošanu, bet mediķi apstiprinājuši, ka arī šajā brīdī kungs, visticamāk, ir apreibinājies. Mediķi vīrieti apskatījuši un nolēmuši hospitalizēt Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Pa to laiku policisti devušies uz vīrieša dzīvokli, kurš bijis izdemolēts – visas mēbeles bijušas apgāztas un aplietas ar benzīnu. Vienlaikus uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki seku likvidēšanai.

Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pārrunu laikā ar kaimiņiem kārtības sargi noskaidrojuši agresīvā vīrieša iespējamo rīcības motīvu. Viens no iedzīvotājiem atklājis, ka kaimiņam, iespējams, drīz beigšoties īres līgums, tāpēc arī nolēmis visu aizdedzināt. Savukārt citi kaimiņi pastāstījuši, ka kaimiņš regulāri dzerot un lietojot dažādas apreibinošas vielas, tomēr šāda veida draudi vēl nebija piedzīvoti.

Drošības apsvērumu dēļ likumsargi mediķus pavadīja līdz ārstniecības iestādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!