Foto: DELFI
Līdz ar citiem skolas bērniem šonedēļ savās klasēs atgriežas arī piecas meitenes, kuras cietušas no tā dēvētā Imantas pedofila, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pārdevēja no Imantas raidījumam stāstīja, ka pusotru mēnesi pēc notikušā viena no cietušajām meitenēm vispār pazuda, "pat uz skolu negāja, laikam bija kādā rehabilitācijas centrā".

Pēc notikušā cietusī baidījās pat no klases biedriem, negāja iekšā garderobē, kamēr citi no turienes neizies laukā, baidījās kā no puišiem, tā meitenēm, stāstīja pārdevēja.

Savukārt kādas vietējās skolas skolotāja Inga Mačuka raidījumam atzina: "Tas bija ļoti liels atvieglojums! Sākt jauno mācību gadu, zinot, ka viņš ir noķerts."

Izmeklētājiem un prokuratūrai ir 15 mēneši laika, lai Imantas pedofila lietu nodotu tiesai. Par nodarīto viņam draud desmit vai divdesmit gadi cietumā, vai mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka Imantas pedofilu policijai izdevies notvert 2015. gada augusta sākumā.

Policija varmāku meklēja vairāk nekā gadu. Imantas pedofils noziegumus pret trīs meitenēm pastrādāja Imantas mikrorajonā.

Pirmie Imantas pedofila noziegumi notika pērnā gada sākumā. Viens no tiem bija 2014. gada 14. martā ap pulksten 15, kad Imantas pedofils iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Pēdējais noziegums notika 2014. gada 14. oktobrī, Zasulauka rajonā, kur seksuāli tika izmantota 13 gadus veca meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!