Foto: Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot no Singapūras ievesta kravas konteinera muitas kontroli, tajā atklāja 10,46 miljonus kontrabandas cigarešu "Cesar", "Lion", "John Bull" un "MN" bez akcīzes nodokļa markām.

VID lēš, ka tādējādi nenomaksātu nodokļu veidā valstij novērsts kaitējums aptuveni 1,6 miljonu eiro apmērā.
 
VID muitas amatpersonas, pamatojoties uz riska informāciju, sadarbībā ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu tiesībaizsardzības iestādēm 2014.gada 30.janvārī Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā veica no Singapūras ievesta jūras konteinera muitas kontroli.

Tās laikā muitas amatpersonas atklāja, ka kravā atrodas nevis deklarētās preces – kartona glāzes, bet gan 630 000 cigaretes "Cesar", 5 980 000  cigaretes "Lion", 1 870 000 cigaretes "John Bull" un 1980 000 cigaretes "MN" bez akcīzes nodokļa markām. Kopumā tika atklātas 10 460 000 kontrabandas cigaretes.

Konteinera pavaddokumentos kā nosūtītājs bija norādīts uzņēmums Singapūrā, bet saņēmējs – kāds uzņēmums Krievijā. Cigaretes, visticamāk, bija plānots realizēt Eiropas Savienības tirgū, jo tajā cigarešu cenas ir ievērojami augstākas nekā Krievijā.

VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess par kontrabandu, ko paveikusi organizēta grupa vai kas īstenota lielā apmērā. Par šādu pārkāpumu draud brīvības atņemšana no diviem līdz vienpadsmit gadiem ar ai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!