Daugavpilī ar diviem šāvieniem galvā nogalināts vicemērs Grigorijs Ņemcovs ("Latgales Tauta"), portālam "Delfi" apstiprināja policijā.

Foto galerija

Slepkavība notikusi ap pulksten 16:55 -17:00 pilsētas centrā. Slepkava šāvienus raidījis galvā. Pēc aculiecinieku teiktā, bijuši divi pieklusināti šāvieni.

Noziegums izdarīts Lāčplēša ielā – arkā pie Daugavpils stomatoloģiskās poliklīnikas. Nozieguma vietā strādā policijas, prokuratūras un drošības policijas darbinieki.

Vietējais ziņu portāls "Gorod.lv" informē, ka aculiecinieki paspējuši pamanīt uzbrucēju – viņš bija ģērbies melnā jakā, melnās biksēs, galvā bijusi naģene, viņa augums bija aptuveni 1,90 metri. Aculiecinieki arī ievērojuši, ka uzbrucējam bija iesirma bārda. Uzbrucējam rokās bija kabatas portfelis.

Portāls ziņo, ka slepkavības ierocis – 9 milimetru kalibra pistole – bija izmesta Raiņa parka strūklakā.

Ņemcova valsts amatpersonas deklarācija par 2009.gadu liecina, ka viņš bijis valdes loceklis SIA "Latgales Reklāma" un SIA "Mediju aģentūra "Miljons"". Tāpat viņa piederējušas kapitāldaļas šajos uzņēmumos – 55 daļas 1100 latu vērtībā "Latgales reklāmā" un viena daļa 2000 latu vērtībā mediju aģentūrā "Miljons".

SIA "Latgales reklāma" pieder Daugavpils televīzija "TV Miljons", liecina informācija Nacionālās radio un televīzijas padomes mājas lapā. Tāpat šis uzņēmums izdod vietējo laikrakstu "Million".

Deklarācija liecina, ka Ņemcovs uzkrājis 6126 eiro (4305 latus) Rietumu bankā. Daugavpils domē algā viņš pērn nopelnījis 7485,84 latus, "Latgales reklāmā" – 4762,11 latus, kā arī saņēmis pensiju 1764,36 latus.

Saskaņā ar deklarāciju Ņemcovs pērn nav veicis darījumus, kuru summa pārsniegtu 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

Ņemcovs bijis parādā 475 latus un 57 432 eiro (40 363 latus) , savukārt pats izsniedzis 11 328 latu aizdevumu.

Viņam piederējuši divi dzīvokļi Daugavpilī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!