Foto: stock.xchng

Valsts policija notvērusi kādu vīrieti, kurš sociālajos tīklos piedāvājis pārdot dīvānu, saņēmis par to naudu, bet solīto mēbeli tā arī nav piegādājis, informē Valsts policijā.

Rīgas Kurzemes iecirknī tika saņemts kādas sievietes iesniegums, kurā viņa norādīja, ka ir apkrāpta, cenšoties iegādāties interneta sludinājumā noskatītu dīvānu.

Proti, šā gada augustā sieviete sociālajā tīklā bija pamanījusi ierakstu, ka par 130 eiro tiek pārdots dīvāns. Sludinājumam bija pievienots dīvāna attēls un sludinājuma autora tālruņa numurs. Sazinoties pa norādīto tālruņa numuru, atbildējis vīrietis, kurš paskaidrojis, ka var noorganizēt arī dīvāna piegādi, kas maksāšot 20 eiro. Iesniedzēja piekritusi un uz viņai atsūtīto konta numuru pārskaitījusi naudu gan par dīvānu, gan piegādi.

Taču pēc naudas pārskaitīšanas, viņa dīvānu nav saņēmusi. Sludinājuma autors sācis izdomāt dažādus iemeslus, kas it kā traucējot dīvānu piegādāt. Galu galā pārdevējs nav bijis sazvanāms vispār.

Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti noskaidroja viltus sludinājuma autora identitāti. Jāpiemin gan, ka sludinājumā viņš bija norādījis izdomātu vārdu – Ahmed Selmi.

Trešdien, 4. septembrī, aizdomās par krāpšanu nelielā apmērā persona tika aizturēta. Aizdomās turētais ir dzimis 1993. gadā, un iepriekš nav saukts pie kriminālatbildības. Izmeklēšanas laikā policija ir noskaidrojusi, ka šis vīrietis tādā pašā veidā apkrāpis vēl vismaz divas personas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, iegādājoties preces internetā no privātpersonām. Ja ir nolemts iegādāties sludinājumu portālā noskatītu mantu, ieteicams ar pārdevēju tikties klātienē un neveikt priekšapmaksu.

Valsts policija aicina atsaukties arī citus iedzīvotājus, kuri cietuši no šāda veida krāpnieciskām darbībām, vēršoties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!