Foto: Valsts policija
Ventspils ostā, kāda vilciena vagonā ar bitumenogļu kravu atklātas 202 720 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Piektdien ostas termināļa darbinieki bitumenogļu izkraušanas laikā kādā vagonā atklāja vairākas ar melnu polietilēna plēvi aptītas kastes un par šo faktu paziņoja muitniekiem.

Muitnieki konstatēja, ka ogļu kravā noslēptajās kastēs atrodas "NZ" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Kopumā izņemtas 202 720 cigaretes, kuru kopējā muitas vērtība ar maksājamajiem nodokļiem ir aptuveni 18 420 latu.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Līdzīgs pārkāpums Ventspils ostā tika atklāts arī aptuveni pirms diviem mēnešiem, kad bitumenogļu kravā divos vilciena vagonos tika atrasts ievērojams daudzums cigarešu - muitas kontroles rezultātā tika izņemti 290 000 "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!