Foto: DELFI

Pirmdien, 29. novembrī, Valsts policija (VP) Daugavpilī aizturēja vīrieti, pie kura atrada un izņēma narkotiskās vielas, nereģistrētu šaujamieroci, munīciju un sprāgstvielas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

VP Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, realizēja operatīvo informāciju, kā rezultātā Daugavpilī tika aizturēts 1979. gadā dzimis vīrietis.

Pie viņa kratīšanas laikā tika atrasti un izņemti aptuveni 130 grami narkotisko vielu, kas visdrīzāk ir amfetamīns, nereģistrēts šaujamierocis, aptuveni 200 grami trotila un munīcija – 22 dažāda kalibra patronas.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī policijas rīcībā ir informācija, ka persona ir organizētās noziedzīgās grupas dalībnieks.

Trešdien Daugavpils tiesa lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu aizturētajam.

Krimināllikuma 253.1.panta 1. daļa paredz, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!