Foto: DELFI
Otrdien valstī reģistrēti vairāki traģiski ugunsgrēki, kuros gāja bojā seši cilvēki, bet cieta pieci, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Glābēji norāda, ka šogad tas ir vislielākais bojā gājušo un cietušo skaits diennakts laikā.

Traģisks ugunsgrēks noticis Balvu novada Vīksnas pagastā, kur ar atklātu liesmu 120 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā gāja bojā 52 gadus vecs vīrietis. Liesmas māju nopostīja pilnībā, un nelaimes iemeslus skaidro policija.

Dzīvokļa ugunsgrēkā piecstāvu mājā Rīgā bojā gāja 58 gadus vecs vīrietis un 58 gadus veca sieviete. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka šīs nelaimes iespējamais iemesls ir īssavienojums, bet precīzi visus lietas apstākļus skaidros policija.

Traģisks ugunsgrēks reģistrēts arī Līvānos, Smilšu ielā, kur dega kopmītņu tipa četrstāvu ēkas viena no istabām otrajā stāvā. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās piecu minūšu laikā, taču liesmas bija pārņēmušas visu istabu, bet gaitenis jau bija stipri piedūmots.

Glābēji cilvēkus izcēla caur logiem. Taču no degošās istabas neizdevās izglābt trīs cilvēkus – divus vīriešus un sievieti. Pieci cilvēki saindējās ar dūmiem un guva apdegumus, par viņiem rūpējas mediķi.

Ugunsgrēka iemeslus un visus lietas apstākļus noskaidros policija, taču glābēji atzīst, ka tik daudz pārkāpumu kā šajā ēkā vienviet ir grūti atrast. Mājā bijušas gan dažādu veidu ugunsnedrošas krāsniņas, matrači uz grīdas, bet tiem līdzās izsmēķu kaudze, apkārt mētājušies sērkociņi un sveces. Šajā mājā cilvēki mitinājās tikai pirmajos divos stāvos un daudzi no mājā dzīvojušajiem traģiskajā naktī bija alkohola reibumā, norāda VUGD.

Aizvadītajā diennaktī glābēji palīdzēja arī citās nelaimēs nonākušajiem. Divas reizes saņemts lūgums no iedzīvotājiem palīdzēt gulbjiem. Sabilē ledū bija iesalis gulbis, kurš no sprosta tika atbrīvots, savukārt Tukumā Slocenes upē informācija par iesalušo gulbi neapstiprinājās – glābēju iztraucēts viņš mierīgi aizpeldēja tālāk.

VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 39 izsaukumus un dzēsti 26 ugunsgrēki. Glābēji piedalījās astoņos glābšanas darbos un atsaucās uz pieciem maldinošiem izsaukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!