Foto: LETA
Laikā no 19. līdz 25. oktobrim Valsts policija (VP) uzsākusi 20 administratīvā pārkāpuma procesus par pašizolācijas neievērošanu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Aizvadītajā nedēļā par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu ir uzsākts 51 administratīvā pārkāpuma process, no kuriem 20 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu.

Tāpat uzsākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi par darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pusnakts. Vēl 16 administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā "covidpass.lv" un pieci procesi par distancēšanās prasību neievērošanu.

Arī šoreiz personas, kurām būtu jāievēro pašizolācijas prasības vieglprātīgi attiekušās pret pašizolācijas ievērošanu, apmeklējot publiskas un sabiedriskas vietas, kur uzturas liels skaits citu cilvēku, atzīmēja likumsargi.

Tāpat šajā laika posmā VP un Pašvaldības policija, ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus ir veikusi 3 808 preventīvās pārbaudes, no kurām 1 992 pārbaudes veiktas sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Šobrīd policijas kontrolē atrodas aptuveni 16 887 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Tomēr VP norādīja, ka šis skaitlis katru dienu mainās.

Policija atgādināja, ka no 12. oktobra visiem, kas ieceļo Latvijā gan ar privāto transportlīdzekli, gan, izmantojot pasažieru pārvadātāju pakalpojumus, obligāti jāaizpilda elektroniskā anketa vietnē covidpass.lv. Anketas ir iespējams aizpildīt no jebkuras viedierīces un to aizpildīšana ieceļotājiem ir jāveic ne agrāk kā 48 stundas pirms Latvijas robežas šķērsošanas.

Policija izvēles kārtībā var apturēt transportlīdzekli, lai pārliecinātos, vai transportlīdzeklī nav kāda persona, kurai jāaizpilda šī elektroniskā anketa un jāievēro pašizolācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!