Foto: Pixabay
Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore izskatīšanai Rīgas rajona tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēti trīs vīrieši par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu. Visi apsūdzētie iepriekš jau sodīti par dažādiem Krimināllikuma pārkāpumiem, portālam “Delfi” sacīja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību vīrieši grupā pēc iepriekšējās vienošanās no kādas telpas Olaines pagastā pārvietoja vairāk nekā 2532 litrus nelikumīgus alkoholiskos dzērienus uz dažādiem transportlīdzekļiem, kur tālāk tos aizveda un glabāja, līdz tos atrada un izņēma Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas darbinieki.

Ar nodarīto apsūdzētie Latvijai nodarīja materiālo zaudējumu vairāk nekā 38 098 eiro, ko veido nesamaksātā akcīzes nodokļa summa.

Par konkrēto noziegumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas vai probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!