Aizdomās par 40 eiro (28 latu) kukuļa ņemšanu aizturēts robežsardzes Grebņevas robežapsardzības nodaļas inspektors, pastāstīja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Jevgēnija Korne.
1963.gadā dzimušo vīrieti 27.septembrī aizturēja Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas kriminālprocesa ietvaros par kukuļņemšanu.

Robežsargs tobrīd pildījis dienesta pienākumus Grebņevas robežkontroles punktā, kur tieši pēc nozieguma izdarīšanas tika aizturēts aizdomās par kukuļņemšanu 40 eiro apmērā.

Vīrietis ievietots Valsts policijas Ogres rajona policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas nodaļā.

Kā pastāstīja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone, vēl viens robežsargs ir atzīts par aizdomās turamo saistībā ar kukuļņemšanu uz Latvijas-Lietuvas robežas.

Šā gada 7.maijā Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas pārvalde uzsāka kriminālprocesu par kukuļņemšanu uz Latvijas-Lietuvas robežas. Kriminālprocesa ietvaros par aizdomās turamo pēc Krimināllikuma 320.panta pirmās daļas tika atzīts 1975.gadā dzimis robežsardzes Jelgavas pārvaldes Elejas robežapsardzības nodaļas inspektors.

Šā gada 20.septembrī robežsargam piemēroti drošības līdzekļi - noteiktas nodarbošanās aizliegums un uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Kopš gada sākuma Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas aizturējušas jau astoto robežsargu par pretlikumīgām darbībām, tajā skaitā sesto par kukuļņemšanu. Šādu kukuļņēmēju aizturēšanu robežsardze uzskata par pašattīrīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!