Foto: DELFI
Par gadījumiem, kad ārvalstīs bezvēsts prombūtnē atrodas Latvijas pilsonis, iespējams vērsties arī Valsts policijā.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja Valsts policijā, pazudušās personas tuvinieki var vērsties ar iesniegumu par šo faktu policijā Latvijā.

Saņemot iesniegumu, likumsargi izvērtē apstākļus un nepieciešamības gadījumā īsteno starptautisko sadarbību ar ārvalsts partneriem. Neminot personas vārdu, policijā norādīja, ka iesniegums par Latvijas pilsoni, kas atrodas bezvēsts prombūtnē Ēģiptes pilsētā Hurgadā, līdz šim Valsts policijā nav saņemts.

Jau ziņots, ka šovu dalībniece un dziedātāja Māra Katarska joprojām ir bezvēsts prombūtnē Ēģiptē. Sākotnēji jaunā sieviete bija pazudusi kopš 8. janvāra, kad pēdējo reizi ar viņu runājusi māsa Vita. Iesaistoties vietējām institūcijām un Latvijas vēstniecībai Ēģiptē, 13. janvārī Māra atradusies un vesta uz policiju. Viņa Vitai atklājusi, ka viņas draugs viņu sitis, spārdījis un ņirgājies par viņu.

Pēcāk Māras ceļš vedis uz tiesu, kur viņa tomēr nav liecinājusi pret varmāku. Vita iepriekš portāla "Delfi" pieļāva, ka Māra bijusi iebiedēta un viņai bijis bail par sekām, ja viņa liecinās pret šo vīrieti. Pēc tiesas Māra atkal pazudusi un kopš svētdienas viņa nav devusi saviem tuvajiem par sevi ziņu un atrodas bezvēsts prombūtnē.

Ārlietu ministrijā portālu "Delfi" iepriekš informēja, ka konkrētajā gadījumā ministrija sniedz visu iespējamo konsulāro palīdzību. Saskaņā ar Konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu likumu konsulārā palīdzība ir tieša un individuāla, tai skaitā personas datu aizsardzības nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!