Naktī uz piektdienu aizdomās par Latvijā dzīvojošā ASV misionāra slepkavību aizturēts kāds Nacionālo bruņoto spēku (NBS) obligātā militārā dienesta karavīrs un kāds bezdarbnieks, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Aizvadītājā diennaktī Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar NBS Militārās policijas drošības dienestu aizdomās par slepkavību aizturēja 1985.gadā dzimušo Kārli, kurš ir iesaukts obligātajā militārajā dienestā. Tāpat aizturēts 1982.gadā dzimušais Ingus.

Likumsargu informācija liecina, ka Kārlis jau iepriekš bijis pazīstams ar nogalināto vīrieti, kurš jaunietim bija aizdevis arī naudu.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā apstiprināja, ka 27.oktobrī Kārlis, atrodoties patvaļīgā prombūtnē no dienesta vietas, iepazinās ar Ingu un nolēma aplaupīt ASV misionāru. Abi jaunieši, izmantojot misionāra uzticību, iekļuva viņa dzīvoklī, sasēja saimnieku un pieprasīja atdot 1000 latus un citas vērtīgas lietas.

Noskaidrots, ka vīrieši nolaupījuši naudu, divus portatīvos datorus un citas mantas.

Nodoms nogalināt ASV misionāru jauniešiem radies, kad viņi sapratuši, ka dzīvokļa saimnieks viņus var atpazīt un informēt par to policiju.

Tiesu medicīnas ekspertīze noskaidrojusi, ka ASV misionāra nāves iemesls bija nožņaugšana, bet nazis sirds rajonā iedurts jau mirušā ķermenī.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien, 1.novembrī, kādā dzīvoklī Rīgā, Tallinas ielā, tika atrasts nogalināts ASV pilsonis, kurš Latvijā dzīvojis ilgāk nekā divus gadus.

Noslepkavotais kā brīvprātīgais pasniedzis angļu valodu NBS.

Kriminālpolicija jau sākotnēji izvirzīja divas versijas par slepkavības iemesliem, uzskatot, ka vīrietis nogalināts vai nu laupīšanas nolūkā, vai arī viņa nāve saistīta ar personiskiem motīviem.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 117.panta par tīšu slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!