Foto: LETA
Tiesa piemērojusi nosacītus cietumsodus diviem autovadītājiem, kuri pērn izraisīja traģiskas avārijas uz autoceļa Tīnūži-Koknese.

Viena avārija, saistībā ar kuru piemērots sods, ir pagājušā gada 20. janvārī uz šosejas notikusī frontālā divu kravas automašīnu sadursme. Negadījums notika pie pagrieziena uz Ogressalu. Negadījumā mira aptuveni 60 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis ļoti smagas traumas, tostarp politraumu.

Saistībā ar negadījumu viens kravas auto šoferis ir apsūdzēts par to, ka, būdams persona, kas vada transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un tā rezultātā izraisījās cilvēka nāve. Viņam tiesa piemērojusi vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz pusotru gadu. Motivētais spriedums bija sagatavots pirms divām nedēļām, un, ja puses to nepārsūdzēs, tad spriedumam jāstājas spēkā.

Otra avārija ir pērn 11. janvārī pie pagrieziena uz Ogri notikusī divu vieglo automašīnu sadursme, kurā gāja bojā 1989.gadā dzimusi sieviete un divi cilvēki cieta. Tiesa šoferim, kurš pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, un tā rezultātā izraisījās cilvēka nāve, piemērojusi vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu. Šis spriedums stājies spēkā šogad martā.

Tikmēr Valsts policija nodevusi Ogres rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietu par uz šī paša ceļa pagājušā gada 15. jūnijā notikušo traģisko avāriju, informēja Valsts policijā. Toreiz mikroautobuss bija iebraucis grāvī un apgāzies. Zem transportlīdzekļa bija iespiesta sieviete, kuras ķermeni glābēji atbrīvoja, paceļot busiņu, taču šī sieviete bija gājusi bojā. Negadījumā cieta vēl divi cilvēki.

Tāpat Valsts policija izbeigusi kriminālprocesu par pagājušā gada 26. jūnijā notikušo avāriju uz traģēdijām bagātā autoceļa. Toreiz automašīna "Toyota Avensis" iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar automašīnu "Toyota Yaris Versa". No gūtajām traumām notikuma vietā bojā gāja automašīnas "Toyota Avensis" vadītājs un pasažieris. Savukārt slimnīcā ar dažādām traumām nogādāta otrās automašīnas "Toyota" vadītāja.

Šī lieta pagājušā gada rudenī izbeigta, jo avārijas izraisītājs negadījumā gāja bojā, norādīja policijā.

Jau ziņots, ka Tīnūžu-Kokneses jauno ceļa posmu atklāja 2014. gadā. Kopumā uz autokatastrofām bagātā autoceļa Tīnūži-Koknese pēdējo divarpus gadu laikā gājuši bojā 14, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki. Pēdējā traģēdija notika pagājušā nedēļā, kad kravas un vieglā auto sadursmē gāja bojā divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!