Foto: LETA

Trešdien, 16. jūnijā, Valsts policija (VP) saņēma informāciju no mediķiem par 1952. gadā dzimušu vīrieti, kurš bezsamaņas stāvoklī ar galvas traumu nogādāts kādā slimnīcā un no gūtajām traumām miris. Skaidrojot apstākļus, policisti konstatēja, ka pret vīrieti, iespējams, vērsts noziedzīgs nodarījums. Likumsargi aizturēja 1980. gadā dzimušu vīrieti, kuram piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

VP Valkas iecirknī tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, ka Valkā mājas pagalmā atrasts 1952. gadā dzimis vīrietis, kurš pie nenoskaidrotiem apstākļiem guvis miesas bojājumus un bezsamaņas stāvoklī nogādāts medicīnas iestādē, kur miris.

Veicot sākotnējās izmeklēšanas darbības, policijas amatpersonas noskaidroja aizdomās turamo personu un aizturēja 1980. gadā dzimušu vīrieti. Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka konflikta laikā aizturētais vīrietis nodarījis smagus miesas bojājumus 1952. gadā dzimušajam vīrietim, kurš tika nogādāts medicīnas iestādē, taču, nenākot pie samaņas, miris.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti precīzi nozieguma apstākļi, tostarp motīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!